Hospers & Co

Wat is de DISC-methode?

De DISC-methode is een kwalitatief betrouwbare persoonlijkheidstest die heel geschikt is voor teambuilding en verandermanagement. De test geeft onder andere inzicht in de drijfveren, talenten en karakters binnen een team. Dit is voor veel collega’s vaak een feest der herkenning maar garandeert ook de nodige Eureka-momenten.

Persoonlijkheidstypes

De letters DISC staan voor vier persoonlijkheidstypes: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Elk type heeft voor het gemak een kleur met een aantal vastgestelde eigenschappen. Het komt haast nooit voor dat iemand een specifiek type is, maar juist vaak een combinatie van types.

Hoe werkt DISC?

De deelnemers vullen de DISC-vragenlijst in. De vragen bestaan uit stellingen met daarop 4 mogelijke keuzes. Iedere deelnemer kiest het antwoord dat het meest bij hem of haar past. De vragen van de test zijn speciaal ontwikkeld om verschillende persoonlijkheidstypes in kaart te brengen.

Inzicht en begrip

Met deze analyses gaan we vervolgens aan het werk. Hospers & Co begeleidt de interactie tussen de teamleden met de DISC-analyses als leidraad. Er ontstaat begrip en ruimte voor verandering met als gemeenschappelijk doel: een goede en prettige samenwerking.

Bel of mail voor een maatwerkadvies.